Homo og stolt!

I Norge er mesteparten av lovverket vunnet, nå gjenstår det å vinne folks tanker og hjerter. Verden over er situasjonen for homofiles rettigheter et mørkt kapittel i vår tid. Å vinne kampen for homofiles rettigheter og respekt begynner ved å ta ordet homo tilbake.

I AUF skal det være plass til absolutt alle som deler våre verdier. Uansett hvem du er så har du en stemme og en mulighet til å bli hørt. Jeg er utrolig stolt av å være medlem i en organisasjon som aksepterer forskjeller og dyrker mangfoldet. De siste 10 åra har det vært mange åpne homofile i AUF og i AUFs sentralstyre som var åpne, uredde, stolte og som gjorde meg stolt over å være den jeg er. De har bidratt til å gjøre AUF til den organisasjonen vi er i dag.

Nå står en ny generasjon AUFere i spissen for et mangfoldig og tolerant AUF. De er tøffe, uredde og snakker åpent om legninga si. Silja fra Møre og Romsdal og Issat fra Finnmark er to av disse.

Silja snakket om homofil ungdoms rettigheter på årsmøtet i Møre og Romsdal Ap og stod til og med fram på talerstolen og i avisa. Da snakker vi modig! Hun gjør det lettere for jenter og gutter i Møre og Romsdal å tørre å komme ut av skapet, fordi de ser at de ikke er aleine.

Du trodde kanskje det var rockegutta eller forsvarsrekka til Buskerud på fotballturneringa på Utøya som er AUFs tøffeste gutter? Feil! Det er det uten tvil Issat som er. Han stod fram som en av to i Karasjok. Hans svar når noen på skolen ropte “jævla homo” var; “Ja vett dok ka? Æ e faktisk homofil.”

Silja og Issat er helter i sine lokalmiljø. Og vi skal være glad for at de bruker engasjementet sitt i AUF.

Jeg er også stolt av å være den første åpne homofile lederkandidaten i AUFs historie. Mitt ønske er at flere politikere, samfunnstopper, idrettsfolk og kjendiser står fram og forteller om legninga si. Unge gutter og jenter som er i skapet fortjener åpne forbilder.

Vi har flere kamper å vinne

Kampen var lang, men i 2007 fikk vi vedtatt ekteskapsloven med AUF og den rødgrønne regjeringa i front. Det var en stor seier for AUF og en stor seier for rettferdighet. Men sjøl om vi nå har loven på vår side, er det mye som gjenstår før homokampen i Norge er helt i mål. Kampen mot fordommer trengs like mye som før.

Og den kampen starter på skolen; i klasserommet og i skoleegården. Vi skal ha nulltoleranse for homofobi i skolen, akkurat som vi skal ha nulltoleranse for rasisme. Vi trenger lærere og miljøarbeidere som på en god måte kan skape forståelse, aksept og åpenhet rundt homofili. Da må vi ha bedre opplæring av lærere og skolens helsepersonell. Det å snakke om homofili kan ikke bare være noe man gjør i seksualundervisninga. Det må inngå naturlig på alle områder i skolen. Klart at “Mannen som elsket Yngve” bør være pensum for enhver norskklasse!

Utfordringene i Norge blekner likevel sammenlignet med situasjonen i Verden.

Dødsstraff, fengselsstraff, offentlig ydmykelse er vanlig i mange land.

Vi trenger en norsk regjering som står i spissen for avdiskriminering av homofile mennesker. Som løfter saken på dagsorden i FN og i samtaler med andre land sine regjeringer. Her har Jonas allerede gjort en viktig jobb.

Vi må gi støtte til de organisasjoner som jobber for LHBT-rettigheter rundt omkring i hele verden.

Vi må gi muligheten for å søke asyl ved forfølegelse på bakgrunn av seksuell legning.

Norge må gjøre kampen for menneskerettigheter og homofiles situasjon i verden til en hovedsak.

Noen bruker homo som et skjellsord, det skal vi aldri akseptere! Vi skal tvert imot ta ordet homo tilbake og være stolt av det.

Vist 18757 ganger. Følges av 15 personer.

Kommentarer

Kjempebra skrevet, Eskil. Æ digge dæ! Stå på. :D

Jeg er også stolt av å være den første åpne homofile lederkandidaten i AUFs historie.

Har det vore mange skjulte homofile lederkandidater?

Eskil. Nå ble jeg pinadø litt stolt av deg, jeg også. Meget bra. Sterkt. Meget, meget bra!

Flott, Eskil! Stå på!

Kjempebra innlegg Eskil. Kampen for homofiles rettigheter må føres hver dag og på alle arenaer og trenger tydelig talspersoner som Silja, Issat og deg Eskil. Stå på:-)Mvh Trond

Tusen takk for alle hyggelige tilbakemeldinger! Viser at dette er en kamp som engasjerer mange!

Herdis: det kan man vel aldri vite, ettersom de var skjulte?

Selv er jeg medlem i et anna parti og har ikke fulgt veldig med i lederdebatten i AUF, men er overbevist om at den som skal fylle skoa etter Martin Henriksen har en jobb å gjøre!

Vakkert, Eskil :)
Lykke til med valget!

Kjempebra, Eskil! Kampen mot homofobi her i Norge er fortsatt stor; når undersøkelser viser at “homo” er det mest brukte skjellsordet i norsk skole, har du absolutt rett i at det er her vi må starte. Personer som står frem som homofile – enten det er jenter eller gutter – har en viktig rolle i denne kampen. Stå på!

Flott du vil kjempe for like rettar også for homofile. TA har i dag ei sak om mogleg homonekt på Dag Bondeheim, ein film frå i fjor, men ikkje eldre enn at diskriminering av homofile framleis skjer i våre dagar. Det er trist, men viser at det framleis er saker verdt å kjempe for.

Korleis gjekk det med leiarvalget? Vann du? Kva synes du om hotell Dag Bondeheim dersom det er rett det som blir antyda i filmen?

Jeg lurer på om det har ønskelig effekt å si ting som at man er stolt av å være homofil. I mine øyne skaper det bare et mer fremmed bilde av homofile, som om det er en egen rase man på ha en viss egenskap for å oppnå å være. Man skal møte hetsing, skepsis og fremmedfrykt med en hard hånd, men målet er vel å vise at det ikke er så ekstreme forskjeller på folk? Uansett hvilke kjønn de tiltrekkes av.
Jeg tror at første skritt på veien mot et tolerant samfunn, er å åpne folks øyne ved å lage litt styr og stas rundt dette temaet. Men å reklamere med at man er homofil, som om det er en bragd, det er jeg ikke for.
ALL creds til dem som har hatt en tøff kamp med å leve i, og komme seg ut av et trangt skap. Absolutt. Og jeg er enig at ved å vise at helt hverdagslige mennesker er homofile, hjelper det mange usikre sjeler et godt stykke på veien. Man trenger nok å ikke føle seg alene.
Men jeg er litt skeptisk til utsagnet typ “jeg er stolt av å være den første homofile lederkandidaten i AUFs historie”. Er det vanskeligere å være en flink politiker når man forelsker seg i gutter?

Gratulerer med vervet! Og det er flott at du står fram og kjemper for deres sak. Har egentlig aldri forstått det med å støte ut homofile. Er vel ingen forskjeller på homofile og heterofile annet hvilket kjønn man foretrekkr og det er jo ikke akkurat store funksjonelle hemninger som kommer av det i det daglige liv. MEN selv om man selvfølgelig skal sette dette temaet på dagsordenen, så må du nå som leder for AUF ikke bli dratt for mye mot denne saken siden det angår deg personlig, men også sørge for å være for å føre god AP politikk som leder av AUF! Nok en gang gratulerer og lykke til!

Kjære Eskil Pedersen.

Skriver under på dette innlegget fordi jeg selv er homo, og stolt av hvem jeg er.

Men skriver også for å si hvor stolt jeg er over hvem DU er. Som leder for AUF i en utrolig vanskelig tid har jeg blitt inspirert og oppfordret til å være med på å vise hva vi som nordmenn og medmennesker kan stå for. Dine ord og gjerninger oppfordrer oss alle til økt engasjement for større forståelse og respekt for våre medborgere.

Uansett hvilken legning, nasjonalitet, religion eller bakgrunn vi har, så har ditt engasjement og lederskap vist at vi kan stå sammen for det vi syns er viktig. Nemlig samhold på tvers av meninger og tilhørighet.

Ønsker deg det aller beste i en vanskelig tid. Mine og hele Norges tanker er med deg i de kommende ukene og månedene. Du er en fantastisk ambassadør for nordmenn, ungdom og homofile. Varme tanker og en stor klem fra Jan Nicolai Wesnes

Kjempebra skrevet!
Nesten litt synd du er homofil, du er jo så kjekk! Haha neida.

Hei Eskil.. im glad for you as a person (if your content). As far as Utøya is concerned , please dont have regrets. I dont think you deserve any critisiscm in the slightest… lets leave that behind at the moment.

Yet as far as sexuality goes .. your gay ok no prob.. Im hetero.. I have however done my fair share of cocksucking and asslicking and when I run for president Im gonna be the first cocksucking asslicking hetero this side of Europe.. and yepp .. Ill be proud too))

he he din feige dritt du vet vel va som står om deg på feis bok ??

Annonse